• Εάν το Μπεράτι είναι η τοποθεσία Αντιπάτρια, όπως έχω δείξει λόγους να το πιστεύω, συνεπάγεται ότι οι Δασσαρέτες κατείχαν όλη την ορεινή περιοχή μεταξύ Κορυτσάς και Μπερατίου, πέρα από το οποίο τα σύνορα των Δασσαρετών συναντούσαν εκείνα των Ταυλάντιων,των Μπιλλιώνων και των Χαόνων της Ηπείρου.(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ.325)
  • Το Κόδριο και το Ίλιο φαίνεται να ήταν στην κοιλάδα του Ουζουμίου πάνω από το Μπεράτι στις πλαγιές του Τομόρ. Αυτό το μεγάλο βουνό ακόμη διατηρεί την αρχαία του ονομασία,από όπου και η ελληνική ονομασία Τόμαρος.Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, γενικά από τα ονόματα των βουνών και των ποταμών, ότι το Τομόρ ήταν μια χαρακτηριστική λέξη που ανήκε στην αρχέγονη γλώσσα της Ηπείρου και από εκεί συνδέθηκε στενά με το πιο δοξασμένο βουνό κοντά στη Δωδώνη.(Leake, τόμ.ΙΙΙ, σ.328)
  • Το τμήμα του οδοιπορικού του Isambert που αναφέρεται στη γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου είναι σύνθεση σταχυολογημένου ανέκδοτου υλικού του περιηγητή Goaltier de Claubry. Συνεπώς το τμήμα του οδοιπορικού ως προς την περιοχή της Ηπείρου είναι έργο πρωτότυπο. (Isambert, σ. ιε)