• Τα μετάλλια της Αμφίπολης είχαν προφανώς φτιαχτεί σε διαφορετικές περιόδους, η κάθε πλευρά ήταν διαφορετική, και η επιγραφή ήταν διαφορετική στο κάθε ένα νόμισμα.
    Πάνω σε ένα από αυτά υπήρχε η κεφαλή του Απόλλωνα στην μπροστινή μεριά και στην αντίθετη ένα αναμμένο λυχνάρι. Πάνω σε ένα δεύτερο, η πίσω μεριά απεικόνιζε μια αγελάδα ενώ πάνω σε ένα τρίτο απεικονίζεται ένα άλογο να καλπάζει. (Clarke,σσ. 400-401)
  • Άλλα νομίσματα της Αμφίπολης έφεραν στη μία όψη τη γενειοφόρο κεφαλή του Δία, στεφανωμένη από ένα διάδημα ενώ στην πρόσθια όψη μπορεί να υποτεθεί ότι εικονίζεται το πορτρέτο του Φιλίππου, γιου του Αμύντα στην πίσω πλευρά ένα άλογο που αναπηδά.
    Υπήρχαν όχι λιγότερα από 15 διαφορετικά είδη μεταλλίων στην πόλη αυτή, τρία από τα οποία ήταν από ασήμι και απεικονίζουν τον Κένταυρο Νέσσο. Επίσης βρέθηκαν μετάλλια από την Πέλλα- με το κεφάλι της Παλλάδος στην πρόσθια όψη και στην αντίθετη ένα ταύρο σε βοσκή. Ένα μετάλλιο των Φιλίππων, μεγάλης σπανιότητας- με το κεφάλι του Ηρακλή στην πρόσθια όψη και στην αντίθετη έναν τρίποδα με την επιγραφή «ΦΙΛΙΠΠΩΝ». (Clarke,σ. 401)
  • Επίσης ένα μετάλλιο του Αυδολέοντα, βασιλιά της Παιονίας- κεφάλι με περικεφαλαία, ολόκληρο το πρόσωπο, στην πρόσθια όψη ενώ στην αντίθετη όψη, μία μορφή που ιππεύει με μεγάλη ταχύτητα, με μερικά γράμματα από τη λέξη «ΑΥΔΩΛΕΟΝΤΟΣ». Επίσης, στην περιοχή βρέθηκαν νομίσματα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.
    Υπήρχε ακόμη ένα νόμισμα του Αλεξάνδρου Σεβήρου, που αναπαριστά στην πρόσθια όψη τη Δήμητρα, κρατώντας στο δεξί της χέρι ένα κύπελλο, και στο αριστερό της ένα σκήπτρο, με τη λέξη «ΑΜΦΙΠΟΛΕΙΤΩΝ» και στην αντίστροφη όψη εμφανίζεται το κεφάλι του Αυτοκράτορα, με την επιγραφή «ΑΥΤΩ ΜΑΡ CEV ΑΛΕΞΑΝΔΡΟC».
    Τα μπρούντζινα μετάλλια του Μ. Αλεξάνδρου είχαν απλώς ένα τόξο και μια φαρέτρα με βέλη, ή ένα ρόπαλο και μια φαρέτρα με βέλη, με τα αρχικά Β.Α. ή τη λέξη «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εκείνα του Φιλίππου, μία μορφή που ιππεύει, γυμνή, ή μια κεφαλή που ακτινοβολεί, και την επιγραφή «ΦΙΛΙΠΠΟΥ» ή «ΒΑCΙΛΕΩΣ» ή «BAΣΙΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ», με ένα κεραυνό.
    Άλλα νομίσματα με ένα γυναικείο κεφάλι, διακοσμημένα με δάφνη στην πρόσθια όψη, και στην πίσω όψη μία στήλη με ένα στεφάνι από δάφνη, όπου το ίδιο κεφάλι εμφανίζεται στα μετάλλια της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι είχαν φτιαχτεί επί Κασσάνδρου, προς τιμή της γυναίκας του, της αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου,ώστε να αναδειχθεί το πορτρέτο της. (Clarke,σσ. 402-404)